Daudzi cilvēki labprātāk cep kotletes uz plīts, uzskatot, ka tas ir ātrāk nekā gatavošana cepeškrāsnī. Taču, gatavojot pannā, kotletes var pārcepties no ārpuses un palikt jēlas iekšpusē.
Cilvēki var izvēlēties cept kotles cepeškrāsnī dažādu iemeslu dēļ:
Garšas dēļ: Cepot kotletes cepeškrāsnī, tie iegūst krāsniņas un rūgtuma garšu, kas var būt pievilcīga daudziem cilvēkiem. Cepeškrāsns sniedz iespēju vienmērīgi uzcept gaļu un rūgtumu tas piešķir ēdienam īpašu garšu.
Viendabīguma dēļ: Cepeškrāsnī cepot, gaļa cepas vienmērīgi no visām pusēm, kas nodrošina viendabīgu un labāku rezultātu salīdzinājumā ar citām cepšanas metodēm.
Ērtības dēļ: Cepeškrāsns ir ērta un vienkārša iekārta, lai pagatavotu lielāku daudzumu gaļas vienlaikus. Tādējādi, ja gatavošanas laiks ir ierobežots, cepeškrāsns var būt laba izvēle, jo tā ļauj pagatavot lielāku daudzumu vienā reizē.
Turklāt tās uzsūc pārāk daudz eļļas, tāpēc nav uzskatāmas par īpaši veselīgu ēdienu, gatavojot uz pannas.
Ja kotlešu cepšanai izvēlēsies cepeškrāsni, tas būs veselīgāks produkta pagatavošanas veids, vienlaikus nodrošinot šim ēdienam sulīgumu un piesātinātu garšu.
Lūk, metode garšīgu kotlešu pagatavošanai cepeškrāsnī.
Sastāvdaļas:
900 grami maltas teļa gaļas;
1/2 tējkarote sāls;
3 sīpoli;
4 tomāti;
6 šķēles baltmaizes;
100 militri piena;
1/2 tējkarote granulētu ķiploku;
1/2 tēkarote paprikas pulvera.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- Toms Bricis dalās ar ilgi gaidītām ziņām par pavasari — vai tiešām ziemai varam teikt ardievasby Sandra Ločmele
- Speciālists atklāj, kāpēc darba pārrunās piedāvā kafiju – šis žests var daudz izteikt par teviby Rinalds Bergmanis
- Meteorologs Toms Bricis nākošnedēļ Latvijai sola ilgi gaidīto siltumu: viņš precizē, līdz cik grādiem uzsils gaissby Laura Blūma